Tuin met Zwemvijver

Exclusieve tuin met zwemvijver en veranda

Deze tuin met zwemvijver is bijna compleet door de bewoners als doe-het-zelf project aangelegd.

Deze exclusieve tuin bevat diverse onderdelen zoals een natuurlijk gedeelte met een zwemvijver met vlonderpartijen. Een boomgaard en een plantenkas. Een klassiek gedeelte met Beukenhagen en Buxushaagjes bij een bijgebouw met veranda en buitenkeuken. Ook diverse borders maken onderdeel uit van deze exclusieve tuin.

Zelfs voor een hoveniersbedrijf zou de aanleg van deze tuin met zwemvijver een grote klus zijn. Ik heb uiteraard het ontwerp gemaakt en aan het eind de beplanting uitgezet voor een maximaal resultaat.

Beschrijving door opdrachtgevers van deze tuin:

Het ontwerp is gestart met de diverse onderdelen, zoals de tuinschuur, zwemvijver en terrassen die op verschillende momenten in de zon liggen. Om een intieme sfeer te creeëren is de tuin ingedeeld in kamers. Door Ron zijn de lijnen aangebracht.

De tuinschuur staat in het verlegde van de hoek van het huis. De trap naar de tuin waar de tuinschuur staat is in het verlegde van de hoek van het raam. Over de hele lengte van het huis is een steiger aangelegd. Aan beide zijden van het huis is een trap aangelegd. In het verlegde van een trap ligt een drijvende steiger in L-vorm. In het verlegde hiervan liggen weer twee drijvende plantenbakken. Hierdoor ontstaat de zwemvijver.

Wij hebben een lijst met planten in de kleuren blauw/paars, wit en grijs, die wij mooi vonden, aangeleverd. Ron heeft de keuze gemaakt op basis van kleuren en planten die bij elkaar passen. De gebruikte planten in de borders zijn vaste planten en zijn in grote groepen gepland. Dit betekent dat er relatief weinig soorten zijn gebruikt. Dit geeft rust en eenheid in de tuin. Kortom een zeer geslaagd ontwerp en ook de uitvoering is zeer geslaagd.

Jan en Marja Pierhagen
Dalem, 6 juli 2014

Natuurlijke Zwemvijver
tuin met zwemvijver
zwemvijver met vlonder
bijgebouw met veranda

Wil je ook zwemmen in je tuin maar geen zwemvijver maar een biozwembad met oa een plantenfilter zodat je geen Chloor hoeft te gebruiken kijk dan ook eens naar : Vaste plantentuin met biobad.

Hieronder kan je een reactie plaatsen of een vraag stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.