Tuinen aan de kust met hun speciale beplanting

Duintuin ; landschapstuin in de duinen

Landschapstuin aan de kust

Deze duintuin in Burgh-Haamstede is inmiddels 25 jaar oud.   Toen ik hier de eerste keer kwam stond er enkel een huis midden op een stuk zanderig terrein met een oprijpad van rode mijnsplit. Het huis staat volledig gericht op de zon waardoor het onlogisch leek als je er naar keek. In de voortuin heb ik duinen aan laten brengen op zo’n manier dat het huis past in de omgeving en om aansluiting te vinden met de duinen die zich aan de overkant van de straat bevinden. Het gebruikte zand komt uit de 80 meter diepe voortuin waar zich nu een grote vijver bevindt.

De beplanting

Het merendeel van de aangebrachte beplanting komt ook voor in de directe omgeving van deze duintuin. 25 jaar later is dat goed te zien, want het grootste gedeelte van de aanplant staat er nog en heeft inmiddels een volwassen uiterlijk. Het is heerlijk toeven in deze tuin aan de kust met aan de overzijde een duinpad naar het brede strand van Schouwen Duiveland.

Video’s Duintuin van eerdere jaren

Duintuin in oktober

Tuin aan de kust, langs de duinen in Burgh Haamstede.
Een ontwerp uit 1994, opname februari 2012.

Tuin naast vuurtoren
Duinsfeer in Hoofddorp
Tuin bij zomerhuis in Renesse
weekendhuisje in Renesse
Heerlijke plek in Westenschouwen

Het sfeervol verlichte bijgebouw  (met eiken balken), in de tuin bij het blauwe zomerhuis,  is gemaakt door ‘Heeren van Eijck’ uit Zwijndrecht

Wil je ook een tuin aan de kust? Ga dan naar ‘TUINONTWERP LATEN MAKEN’ voor meer informatie of neem direct contact op voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu