Mijn Tuinboek ‘PlantWijzer’

Mijn tuinboek ‘Plant Wijzer’ is een boek vol tips over het toepassen van beplanting in de tuin. Vind je dat je teveel onderhoud hebt aan je tuin ? heb jij het ook dat je ieder jaar nieuwe planten moet kopen omdat ze bij jou in de tuin niet goed willen aanslaan ? Wil je weten welke planten je zou kunnen aanschaffen om een bepaalde sfeer in je tuin te bereiken ? Wil je weten hoe je vaste planten op de juiste manier moet gebruiken ? Welke bloembollen moet je aanschaffen om te combineren in je borders ? Dit zijn allemaal vragen waar je in mijn tuinboek ‘PlantWijzer’ antwoord op kan vinden.

Tuinen in 'Plantwijzer'

Alle getoonde privétuinen zijn van mijn hand. Als de afbeelding duidelijk van een park of bijvoorbeeld een botanische tuin is staat achterin het boek waar deze te vinden zijn. Botanische tuinen, parken en voorbeeldtuinen zijn geweldige plekken om inspiratie op te doen. Bovendien zijn bijna al de planten in botanische tuinen voorzien van de juiste naam en kunnen een goed beeld geven hoe planten zoals struiken, coniferen en bomen uitgroeien in de loop van de jaren.

mijn tuinboek

Door planten op de goede manieren op de juiste plek neer te zetten krijg je een schitterend resultaat. Wie de tips opvolgt bespaart bovendien op de tuinkosten omdat er niet meer zo vaak nieuwe planten gekocht hoeven te worden.

De volgende onderwerpen komen in Plantwijzer aan de orde

 • Romantische tuin
 • Kleurige tuin
 • Oosterse tuin
 • Moderne tuin
 • Natuurlijke tuin
 • Natuurvriendelijke tuin
 • Kindvriendelijke tuin
 • Tuin met huisdieren
 • Eetbare tuin
 • Grondsoorten
 • Ligging van de tuin
 • Nieuw of bestaand
 • Onderhoud
 • Plantgroepen
 • Plantenlijsten

Tijdens de workshops die ik geef, hoor ik vaak de verzuchting dat een overzichtelijk boek met veel tuinideeën voor diverse soorten tuinen ontbreekt. Daarom ‘Plant Wijzer’ mijn tuinboek, met veel inspirerende illustraties van binnen-en buitenlandse tuinen en veel tips over inrichting en onderhoud.

Artikel in AD de Dordtenaar naar aanleiding van het uitgeven van mijn tuinboek ‘Plant Wijzer‘.

artikel dordtenaar Plantwijzer

Wat lezers vinden

Ronald van Tellingen

Een erg leuk boek om te lezen, ik had het in één adem uit. Het is vlot geschreven en leest lekker weg. Een aaneenschakeling van handige tips in verschillende situaties. De plant lijsten achterin het boek zijn een mooi naslagwerk en zullen zeker hun nut op gaan brengen.

Anja Le

Dit boek is een hele praktische handleiding over het gebruik van planten in je tuin. Bovendien staat het boordevol prachtige sfeervolle foto’s.
Een aanrader voor elke tuinliefhebber!

Carl Gr.

Dit is een boek die je kan helpen om je tuin met de juiste planten in te delen. Wij hebben er erg veel aan gehad. De combinaties zijn goed bij elkaar gezocht. Zonder dit boek had onze tuin er nooit zo mooi uitgezien.

Ingrid v H

Wat ik zo prachtig vind aan dit boek zijn alle mogelijkheden die er zijn. Voor elke soort tuin die je hebt of wilt (schaduw, zon, oosters etc) zijn er suggesties voor planten. Zelfs per grondsoort.

Saskia Steur

Het boek leest heel gemakkelijk weg, ziet er prachtig uit (is gebonden, mooi formaat en met fraaie foto’s) en is zo praktisch dat ik hier met plezier mee aan de slag ben gegaan. Vooral dankzij de simpele keuzelijstjes van 10 topplanten per functie (schaduw, bomen, winterbloeiers)!

Tuinboek Plantwijzer bestellen

Als u het tuinboek ‘Plantwijzer’ wilt bestellen, vul de onderstaande gegevens in en ik neem z.s.m. contact met u op. De kosten voor het tuinboek zijn €25,00 incl. verzendkosten.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Winnie Sluiter
  22 november 2018 17:03

  Boek lijkt me wel leuk,maar door mijn Astma en Ademontregeling heb ik helemaal geen energie.
  ik heb wel een vraag,ik heb wel al 20 keer die rode zonnehoed gekocht en het volgende jaar is hij weg,het zelfde.ook de ijzerhard,zo jammer,ook de paarse en blauwe rododendron is dood gegaan,ik heb waarschijnlijk in Zevenaar kleigrond maar altijd als ik een nieuwe plant poot gaat er nieuwe tuingrond en veel water in,wat dan de reden is dat ze dood gaan?heb jij een idee?dank je wel.

  Beantwoorden
  • Ron den Dikken
   22 november 2018 21:49

   beste Winnie,
   Jammer dat je geen energie hebt door ziekte.
   Rode zonnehoed moet je als eenjarige plant zien
   en niet als vaste plant ook al wordt deze zo verkocht.
   Ijzerhard is een bijzonder geval.
   De oude plant komt heel vaak niet terug na de winter
   maar er zijn altijd voldoende zaailingen te vinden
   die gaan bloeien in het nieuwe jaar.
   Als je op kalkhoudende klei woont,
   (dat kan je goed zien aan de boerenhortensia’s in de omgeving;
   kleuren ze roze dan is de grond kalkhoudend)
   moet je eigenlijk nooit Rhododendron planten.
   Ook al zou je de grond aanpassen, wat altijd een tijdelijk effect heeft.
   Rhododendron houdt echt van zure grond.
   Veel succes
   en een groene groet,
   Ron

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.