Het tuinontwerp als basis voor een goede tuin.

Tuinontwerp beplantingsplan

Het tuinontwerp dient als basis voor iedere goede tuin.

Het maakt niet uit of het gaat om een tuin bij een nieuw huis, waarbij alles nog moet worden aangelegd, of een tuin bij een bestaande woning waarbij bepaalde onderdelen van een bestaande tuin gehandhaaft dienen te worden. Het tuinontwerp dient als basis voor de nieuwe aanleg.

Een nieuwbouwtuin is vaak eenvoudiger omdat je bijvoorbeeld geen rekening hoeft te houden met aanwezige bomen. Een mooi voorbeeld van een nieuwbouwtuin is “exclusieve tuin bij villa op de Veluwe”

Als opdrachtgever heb je meestal al nagedacht over de verschillende onderdelen in je tuin. Je hebt een wensenlijstje gemaakt. Als je nog nooit bewust met je nieuwe tuin bezig bent geweest is het verstandig je van te voren te oriënteren. Welke stijl past bij je? Moet je ruimte reserveren voor kinderen of kleinkinderen zodat er voldoende te spelen is of heb je huisdieren waar je rekening mee moet houden? Hoeveel tijd heb je om de tuin te onderhouden of laat je de hovenier regelmatig komen? Hou je van veel kleur in de tuin of wil je graag alles in één tint. Zit je graag veel in de zon of ben je meer een ‘schaduwmens’?

Behalve je wensen zijn er nog diverse andere dingen die de vorm en uitvoering van een tuin beïnvloeden.  Tijdens het maken van het tuinontwerp heb ik ook rekening te houden met de ligging van de tuin. Staat er vaak veel wind?  Wat is de aanwezige grondsoort? Ligt de tuin bijvoorbeeld aan de kust? Staat er hoge bebouwing in de buurt met ramen op vervelende plekken? staan er grote bomen met een groot wortelgestel naast of in de tuin? Een voorbeeld van een nieuwe tuin met al aanwezige bomen is de “Vaste plantentuin met biozwembad”

Tuinontwerp en resultaat
Tuinontwerp vaste plantentuin
vaste plantentuin

Vakantie in eigen tuin.

Ieder mens is anders, dus ook alle tuinen. In de loop der jaren heb ik meer dan duizend tuinen ontworpen. Diegene die mij kent zal mijn tuinen herkennen. Tuinen waar beplanting altijd een belangrijke rol speelt. Lijnen die kloppen en het belangrijkste vind ik dat een tuin moet passen bij mijn opdrachtgever. graag geef ik tuinliefhebbers het gevoel van vakantie in eigen tuin.

Tuinontwerp en Beplantingsplan
Het tuinontwerp
30 jaar tuinontwerp

Ga voor meer voorbeelden van tuinontwerpen  en voor wat de kosten zijn voor het laten maken van een tuinontwerp naar “Tuinontwerp laten maken

Ik stel het op prijs als je hieronder je commentaar wilt geven. Een vraag stellen mag natuurlijk ook . Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

2 reacties. Reactie plaatsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.