Media

In de media verschijnen er regelmatig artikelen over tuinen die ik ontworpen heb. Op deze pagina vind je ook opnames van mijn deelname aan het RTL4 programma ‘de Klusbrigade’ en een interview door Drechtstad FM nav het presenteren van mijn boek ‘PlantWijzer’
Lifestyle en Wonen voorjaar 2019
Buitenleven januari/februari 2018
DE TUIN in 4 seizoenen herfst 2017

Artikel in AD de Dordtenaar : Klant verteld hoe het is in haar door mij ontworpen romantische tuin bij de uit 1850 stammende pastorie in Zwijndrecht

romantische pastorietuin
Interview over tuintrends in 2016

In januari 2016 werd ik geïnterviewd over mijn ideeën over de nieuwe trends in tuinen. De bijgaande foto had ik liefst anders gezien, maar het AD wilde perse een foto van dat moment.

Tuintrends voor 2016

Klein artikeltje in Margriet nr 36  2015 over het gebruiken van een zwarte schutting in de tuin.

Margriet 36 2015

Home and Garden nr 7  2014   Een artikel van tuinfotografe Maayke de Ridder over een romantische tuin bij een woonboerderij in Laren. Deze tuin heb ik in december 2010 ontworpen.Aandacht voor klassieke lijnen . Bestrating van oude waalklinkers en een houten vloer in de nieuwe veranda. Als basis in de tuin fungeren de ongeveer 80 jaar oude Leilindes.  Beplanting met veel boerenhortensia’s en vaste planten. In deze tuin is er ook ruimte gemaakt voor wildebloemen-mengsel met veel vlinderlokkende planten. Aangelegd door een plaatselijke hovenier.

Klik op de volgende link voor een metamorfose video van deze romantische tuin.

 

Mijn deelname aan RTL4 ‘de Klusbrigade’.

Door te reageren op een hulpvraag van Croqqer op Facebook heb ik meegewerkt aan een aflevering van het RTL4 programma ‘de Klusbrigade’ (juni/juli 2014). Als Croqqer-vrijwilliger heb ik een tuinontwerp gemaakt voor een afdeling van Parnassia in den Haag. ‘De Buitenwereld’ zorgt voor opvang van kinderen met psychische problemen zoals bv ADHD of autisme.

De tuin bij de ‘Buitenwereld’ was geen veilige speelruimte voor de kinderen. Veel verzakte bestrating en dus scheve tegels. Overal brandnetels in plaats van een lekkere ruimte om te spelen. Dit hebben we met behulp van sponsors en vrijwilligers in een paar dagen compleet opgeknapt. Nieuwe bestrating, kunstgras eneen nieuw speeltoestel. Een moestuin en prachtige beplanting.

Hieronder een verkorte versie van de uitzending

Naar aanleiding van het uitgeven van mijn boek PlantWijzer werd het volgende stuk geplaatst in AD de Dordtenaar op 2 mei 2014

AD de Dordtenaar

Radiointerview op Drechtstad FM naar aanleiding van het signeren van mijn boek PlantWijzer bij Libris boekhandel Vos en vd Leer in het centrum van Dordrecht.

Het tuinblad ‘Home and Garden’ nr4 2013 heeft aandacht besteed aan de kleine romantische achtertuin die ik in Dordrecht gerealiseerd heb.

Artikel over vormentuin in het vakblad ‘Tuin en Landschap’ van januari 2013.

6 reacties. Nieuwe reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu