Tuinontwerp laten maken

Het maken van een tuinontwerp vind ik eigenlijk het mooiste wat er is. Als tuinontwerper maakt het mij niet uit in welke stijl je een tuin zou willen hebben. In de afgelopen 31 jaar heb ik meer dan duizend verschillende tuinontwerpen gemaakt.

Voorkeur voor diervriendelijke beplanting.

Het is wel zo dat het mijn voorkeur heeft om tuinen met veel leven te ontwerpen. Daar bedoel ik mee dat ik in een tuinontwerp veel ruimte geef aan beplanting en dat ik graag werk met vogelvriendelijke en vlinder-en bijen lokkende planten.

Tuinontwerp-voorbeelden

Hieronder vind je in de galerie tuinontwerp-voorbeelden met daarnaast het resultaat na aanleg.

tuinontwerp en resultaat
Wat kost het maken van een tuinontwerptekening ?

De prijs van een tuintekening is afhankelijk van de grootte van een tuin. En ook de vorm van die tuin telt mee. Sommige bouwpercelen hebben een hele rare vorm, zonder rechte lijnen. Het is dan lastiger om een ontwerp te maken dan wanneer het een rechthoekig perceel is. Een nieuwbouwtuin is ook heel wat eenvoudiger dan een bestaande tuin waar diverse onderdelen gehandhaafd moeten blijven. Bomen en eventueel grote struiken zullen ingemeten moeten worden zodat ze mooi geïntegreerd kunnen worden in de nieuwe tuin.

De kosten

Een tuintekening begint bij €950,-. Dat is bij een eensgezins-woning. Meestal heb je het dan over een tuin van vijf bij elf meter. Op het ontwerp staat dan ook aangegeven welke planten waar moeten komen. Bij een hoekwoning of een twee-onder-een-kapper gaat het meestal over een ontwerptekening vanaf €1.450,- Bij vrijstaande woningen is de prijs voor een ontwerp vanaf €1.950,-. Hierboven is de prijs voor een tuinontwerp op aanvraag net als de prijs voor een beplantingsplan als hier een aparte tekening voor gemaakt moet worden.

Voor bepaalde projecten werk ik samen met bouwkundig architect AA+ Ontwerpbureau. Onze combinatie-schetsen laten we omzetten naar een 3D-video. Klik op de volgende link voor enkele voorbeelden.

Videoimpressie : Tuinontwerp en resultaat na aanleg 

Klanten over hun tuin

Wil je iets vragen of wil je ook door mij je tuin laten ontwerpen ? Bel mij mobiel 0623870784 of vul hieronder een reactie in.

14 reacties. Nieuwe reactie plaatsen

 • Hallo Ron,
  Zo krijg je een goed beeld van hoe zo’n ontwerp-traject nou eigenlijk in elkaar zit. De voorbeelden met prijzen zijn duidelijk. Leuk filmpje ook!
  Die mevrouw en ik zijn het met elkaar eens dat jouw ruimtelijk inzicht en je enorme plantenkennis je twee grote pluspunten zijn. Bovendien vind ik dat je heel goed “over de jaren heen kunt kijken”. Onze tuinen worden ieder jaar mooier, en dat heeft ook te maken met jouw inzicht over hoe al dat groen zich zal ontwikkelen.
  Ik kan je aan iedereen die interesse heeft in een nieuw tuinontwerp aanbevelen.
  Hartelijke groet,
  Ineke

  Beantwoorden
 • tja Ron ik wou dat !ik het geld had om je eens langs te laten komen helaas heb ik dat niet wegens mijn ziekte. Heb grote bewondering voor de tuinen die je hebt aangelegd. vriendelijke groet Rita

  Beantwoorden
  • Ron den Dikken
   20 juli 2016 22:25

   Beste Rita,
   Als je iets te vragen hebt,
   kan je altijd hier terecht.
   Tuinvragen beantwoord ik zo snel mogelijk.
   Met groene groet,
   Ron

   Beantwoorden
 • Hartelijk dank Ron, voor de prachtige realisaties !!! Proficiat voor zoveel schoons en sfeer !!!
  Quartier Jean-Pierre Tuin en Landschapsarchitect Docent

  Beantwoorden
 • Willem De jong De jong
  25 augustus 2017 23:23

  Goedenavond
  Zou graag met u in contact komen wij zijn in het bezit van een groot perceel en zouden daar graag ideeën over willen bespreken
  Met vriendelijke groet
  Willem De jong

  Beantwoorden
 • Heel hartelijk bedankt.

  Beantwoorden
 • Ron, ik heb genoten van je port folio en de prachtige foto’s Ik wens je veel succes voor 2019 en een gezond en voorspoedig 2019 !

  Beantwoorden
 • rita Bosmans
  30 augustus 2019 19:24

  beste Ron ik heb je side doorgegeven aan mijn dochter , hopelijk heeft zij er geluk mee bedankt om al die prachtige tuinen te laten zien in mijn ogen ben je een kunstenaar ! geweldig gewoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu