Moderne tuin aan de rivier

moderne tuin aan de rivier
Moderne tuin aan de rivier

In 2011 heb ik het ontwerp gemaakt voor deze moderne tuin aan de rivier. Het huis ligt aan het drie-rivierenpunt, daar waar de Noord, de Merwede en de Oude maas samen komen.

Het eerste ontwerp, waarvan hieronder een afbeelding, is later diverse malen aangepast om nieuwe elementen aan de tuin toe te voegen. Zo zijn nog een bijgebouw met open haard en een aanlegsteiger met botenlift bij gekomen.

Tuinontwerp voor deze moderne tuin aan de rivier
tuinontwerp exclusievetuin

De voortuin fungeert als overgang tussen het park waar deze villa aan ligt en de strakke achtertuin met uitzicht op het drie-rivierenpunt. Na de entreepoort is er de ruimte voor de auto’s met een rotonde beplant met Platanen, Haagbeuk en Buxusbollen. Deze rotonde fungeert als groen eiland in de halfverharding van basaltsplit. Onder het split liggen ‘honingraadmatten’ zodat het materiaal op zijn plek blijft waarbij het geheel is opgesloten met Corten-stalen randen. Aan de zijkanten staan er taxushagen met daarachter de ‘Strong Annabelle’ Op de erfscheiding aan de parkkant is een gaashek met Klimop geplaatst en aan de kant met de buren is er voor de privacy een vier meter hoge beukenhaag gepoot.

Impressie van deze exclusieve tuin

Klik op de volgende link voor een video die gemaakt is tijdens de aanleg van deze exclusieve tuin aan het drie-rivierenpunt.

Achtertuin

De achtertuin bij deze schitterende villa is gemaakt voor het uitzicht. Er is plek gemaakt voor een oranjerie, een eikenhouten bijgebouw met open haard en een aanlegsteiger met botenlift. Aan het eetterras ligt een strakke vijver met overloop. Aan de rivier ligt een verdiept terras zodat de meubels op deze plek het uitzicht niet aantasten. Bovendien kunnen de bewoners nu met ruim zicht aan de rivier zitten maar toch beschut.

De beplanting van deze achtertuin bestaat voor een belangrijk deel uit strakke hagen en blokken van Cotoneaster, Taxus, Lonicera, Buxus en Beuk met hier en daar vakken met vlinderlokkende planten.

exclusieve tuin aan de rivier

Neem contact met mij op voor meer informatie over het maken van een tuinontwerp en het regelen van de aanleg.

Ik stel het op prijs als je hieronder je commentaar wilt geven. Een vraag stellen mag natuurlijk ook . Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

14 reacties. Reactie plaatsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.