Landschapstuin met grote natuurlijke vijver

Landschapstuin met grote natuurlijke vijver

Landschapstuin met grote natuurlijke vijver. Een tuin met flinke afmetingen (15.000 m2) vol leven in Salland, een prachtig stuk van de provincie Overijssel. Flinke stukken van deze levende tuin zijn ingezaaid met een wildbloemen-mengsel. Afgewisseld met behoorlijke oppervlaktes die ingeplant zijn met ‘vogelbosjes’. Stukken groen met onder andere Meidoorn, Vlier, Sleedoorn, Els, botanische rozen en Krenten. Deze beplanting geeft nu al voedsel en schuilplekken aan diverse broedende vogels. Een flink gazon om ruimte en rust te geven is gekoppeld aan de gemaaide paden die, tussen de beplanting door, rond de grote vijver leiden.

Op het tuinontwerp voor deze landschapstuin is duidelijk de grote vijver te zien. Vanuit de woning en vanaf de diverse terrassen is goed het door het water gelokte extra leven te bewonderen. (klik op de volgende link voor nog veel meer tuinontwerpvoorbeelden)

Nieuw tuinhuis naast de grote vijver

Naast de grote vijver staat een prachtig tuinhuis wat onder andere dienst doet als ‘mancave’. Ook is hier een ruime zitvlonder gebouwd om te zonnen, te eten (en te drinken) en van dichtbij te kunnen genieten van al het leven op en in de vijver.

Rond de woonboerderij ligt de siertuin

De siertuin rond de woning is de plek waar diverse terrassen zijn aangelegd. Rond deze terrassen liggen vaste plantenborders die voor het grootste gedeelte van het jaar bloemen geven. Bij de keuze van deze vaste planten is ruim gekozen voor vlinder- en bij-vriendelijke planten. De reeds aanwezige bomen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd en diverse oude heesters zoals bijvoorbeeld de Boerenhortensia’s hebben een nieuwe plek gekregen. Vanwege de privacy is ook de oude beukenhaag gebleven en zelfs uitgebreid met een dichte houten poort.

Op het tuinontwerp hieronder zijn de verschillende terrassen te zien die uitzicht bieden op de bloeiende borders. Het terras aan de achterzijde biedt een prachtig zicht op de grote vijver met de daarbij behorende beplanting.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Ik stel het op prijs als je hieronder je commentaar wilt geven. Een vraag stellen mag natuurlijk ook . Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

38 reacties. Reactie plaatsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.