Plantrijke tuin met aanlegsteiger

Plantrijke tuin met aanlegsteiger aan de Giessen.

De plantrijke tuin met aanlegsteiger is in de loop van de jaren opgebouwd. Door andere wooneisen heeft de woning enkele metamorfoses ondergaan waardoor de tuin ook aangepast diende te worden. De belangrijkste verandering is het aanbouwen van een prachtige serre geweest. De bewoners genieten nu nog veel meer van hun tuin met mooie vaste-planten-borders en het geweldige uitzicht over het water.

De aanlegsteiger langs de tuin is in zijn geheel vernieuwd. Een gedeelte van de steiger is een stuk breder gemaakt zodat de bewoners heerlijk aan het water kunnen zitten. Ze kunnen nu met een kleurige border in de rug genieten van wat er zich op de Giessen afspeeld. Iets verder, uit het zicht vanuit de veranda, is de botenlift geplaatst. Een klein stuk verderop aan de Giessen ligt nog een door mij ontworpen en beplante tuin. Het is erg leuk om een keer een stuk te varen op de Giessen om alle mooie plekjes eens van dichtbij te zien.

Rond de woning is er nieuwe verharding van donkere gebakken klinkers aangebracht op een betonnen onderlaag (met fundering om verzakken te voorkomen)  In de plantvakken zijn de paden van Frans boomschors op een cunet van zand.

Het tuinontwerp voor deze plantrijke tuin met aanlegsteiger aan de Giessen.
De beplanting.

De oude Es diende als basis voor het ontwerp. Wat geweldig om een dergelijke boom in je tuin te hebben. Tijdens warme dagen gaan de bewoners graag onder deze boom zitten vanwege het koelende effect en voor het geweldige zicht op het water.

Diverse knotwilgen en een grote groep Boerenhortensia’s uit een eerdere aanleg mochten op hun plek blijven staan en dienen nu als achtergrond voor de nieuwe vaste planten borders. Uiteraard kan ook de oude Taxushaag, die voor privacy zorgt vanaf de straat, na een goede snoeibeurt gehandhaaft blijven.

In deze plantrijke tuin met aanlegsteiger (en botenlift) heb ik organisch gevormde borders laten aanleggen waar vaste planten, grassen en vlinderstruiken gecombineerd zijn tot een prachtig bloeiend geheel. De hogere grassen die vrijkwamen uit de oude tuin heb ik gebruikt om de trampoline uit het zicht te plaatsen. De kleinkinderen kunnen in dit gedeelte van de tuin heerlijk spelen.

 

Klik op de afbeelding om te vergroten (pc)

Meer voorbeelden van tuinontwerp en resultaat na aanleg vind je op de pagina tuinontwerp laten maken
Ik ben heel benieuwd wat je van deze tuin vindt en ik zou het erg leuk vinden als je onder dit artikel een reactie plaatst. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.