Exclusieve tuin bij landelijk gelegen woning

Bentheimer waterput onder columnade

Exclusieve tuin bij landelijk gelegen woning

Op een prachtige groene plek aan de buitenrand van Enschede heb ik een exclusieve tuin mogen ontwerpen en beplanten. Het perceel is ongeveer 1300m2 groot en het grenst aan een klassiek landgoed. In de oude tuin was al een veranda met berging aanwezig. Dit mooie bijgebouw is uitgebreid met een wellnessgedeelte geheel in de stijl van het al aanwezige gebouw.

Tuinontwerp voor deze exclusieve tuin bij landelijk gelegen woning
Tuinontwerp voor een exclusieve tuin met wellnessgebouw.

De verschillende elementen in deze tuin

De voortuin

De voortuin is echt bedoelt als entree van de woning met bestrating waar deze hoort. Een duidelijk pad recht naar de voordeur vormt samen met de bestrating voor de garage en het verbindende pad voor het huis langs (wat tevens het onderhoud van de ramen vereenvoudigd) de noodzakelijke verharding. Bij de voordeur ligt nu een ruimer stuk bestrating zodat gasten naast-en niet achter elkaar kunnen wachten na het aanbellen.De klassieke lantaarns uit de oude tuin hebben een mooie plek bij de entree gekregen. De bomen die hier gebruikt zijn bloeien van november tot april. enkel als het gaat vriezen stopt de bloei maar na de vorst gaat deze Prunus subhirtella autumnalis ‘Rosea’ weer vrolijk verder.

Achtertuin met wellness

In de achtertuin staat een prachtig gebouw met diverse ruimtes om het leven nog aangenamer te maken. Een mooie combinatie van een overkapping, sauna, jacuzzi, douches en een relaxruimte. Zowel vanaf het grote terras bij de woning als vanuit de overkapping is er een prachtig zicht op de tuin.

Diverse sferen in deze exclusieve tuin

Tussen de woning en het bijgebouw ligt de klassiek ingedeelde tuin met vakken, beplant met vaste planten en rozenbogen met daarin een combinatie van klimrozen en Clematis-soorten. In het centrum van dit formele gedeelte heeft de oude waterput (van Bentheimer zandsteen), die al aanwezig was in de oude tuin, een mooie plek gekregen en is gevuld met wisselende beplanting. Rond het gazon liggen diverse plantvakken met in de halfschaduw verschillende soorten Rhododendron en Hydrangea. Ook in deze tuin heb ik aardig wat vaste planten en grassen gebruikt.

Klik op foto voor vergroting

Ik stel het op prijs als je hieronder je commentaar wilt geven. Een vraag stellen mag natuurlijk ook . Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.